Gubernija beer

24. jaanuaril tähistatakse purgiõlle päeva!

24. jaanuaril üle maailma tähistatakse purgiõlle päeva! Loe lähemalt miks!

Gottfried Krueger Brewing Company hakkas tootma purgiõlut koostöös American Can Companyga 24. jaanuaril 1935, kui ta saatis oma püsiklientidele  Virginia Richmondis 2000 purki Krueger's Finest Beer ja Krueger’s Cream Ale. 91% proovijatest kiitis purgiõlu heaks, ajendades Kruegerit alustama tootmist.

19. sajandi lõpuks olid purgid toiduainete massilisel levitamisel olulised, kuid alles 1909. aastal tegi American Can Company oma esimese katse õllepurgi tootmisel. See ei õnnestunud ja American Can Company pidi enne uuesti proovimist ootama Ameerika Ühendriikides kehtiva alkoholi keeluseaduse lõppu. Lõpuks, 1933. aastal, tuli American Can välja peale kaheaastast uurimistööd rõhu all oleva purgiga, millel oli spetsiaalne kattekiht, et takistada kihisevat õlut tinaga keemiliselt reageerimast.

Purgiõlle kontseptsioon osutus kõvaks müügihitiks, kui Krueger sai oma esialgsetest hirmudest üle ja temast sai esimene õlletootja, kes müüs Ameerika Ühendriikides purgiõlut. Klientide vastuvõtt oli suurepärane.  Kolme kuu jooksul hakkas üle 80 protsendi turustajatest müüma Kruegeri purgiõlut ja Krueger vähendas kooralikult “kolme suure” riigi õlletootja - Anheuser-Buschi, Pabsti ja Schlitzi - turuosa. Varsti järgisid konkurendid sama eeskuju ja 1935. aasta lõpuks oli toodetud ja müüdud üle 200 miljoni purgi.

Purkide ostmine ei nõudnud erinevalt pudelite ostmisest tarbijatelt tagatisraha maksmist. Purgid olid ka kergemini ladustatavad, vastupidavamad ja nende jahutamiseks kulus vähem aega. Seetõttu kasvas nende populaarsus ja lausa plahvatas II maailmasõja ajal, kui USA õlletehased vedasid sõduritele välismaale miljoneid purke õlut. Pärast sõda hakkasid riiklikud õlletootjad ära kasutama purkide massilist levimist ja suutsid kindlustada oma võimu eesotsas olnud kohalike õlletehaste üle, mis ei suutnud kulusid ja tegevusi kontrollida nii tõhusalt kui suured õlletehased.

Maitsete Kollektsionääride

portfellis on üks vanimatest õlletootjatest Euroopas ja ainus tehas millel on ajalooliseid seoseid aristokraatiaga ja selleks on Gubernija Õlletehas ning mis asutati 1665 aastal Poola-Leedu riigi ajal.

Gubernija nimi võeti kasutusele Venemaa Keisririigi ajal ja see tähendab Kubermangu. Tehase keldrid pärinevad Leedu suurhertsogiriigist ja neid on tunnustatud kui kultuuripärandit.

 

Gubernija purgiõllede valikust leiad:

Gubernija Noble lager 5,2% 0,5l

Gubernija Noble Lager

Gubernija Royal Baltic porter 6,4% 0,5l

Gubernija Baltic Porter

Gubernija Original pilsner 4,6% 0,568l

Gubernija Original Pilsner

Gubernija Traditional bock 6,0% 0,568l

Gubernija Traditional Bock

Loomulikult on valikus ka alkoholivaba versioon:

Gubernija Non alco Naked Lager 0,5l

 Gubernija Naked Lager

#beercanappreciationday